« Home | Καλή Όρεξη.....! » | 2007 Καλωσήρθες.... » | Άντε βρε...καλή χρονιά...!!!!! » | Αν είστε γυναίκα και αναζητάτε τον τέλειο άντρα, μ... » | Eκδίκηση, ε....? » | Love's A Loaded Gun!!!!!!! » | Γυναίκες... Γυναίκες.... » | Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΞ!!!!Όταν παρακολουθείς ένα τέτοιο ... » | Και μετά σου λένε....η ισότητα των φύλων και τα σχ... » | ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ....Η φίλη μου η Φ. είναι μια... »


Τα τελευταία χρόνια οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες (βιομηχανίες, αυτοκίνητα κ.ά.) έχουν αυξήσει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των αερίων των κατώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας (αέρια θερμοκηπίου) με αποτέλεσμα την αύξηση της απορροφούμενης ακτινοβολίας και την επακόλουθη θερμοκρασιακή μεταβολή. Υπολογίζεται ότι η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 0,5 με 0,6οC από το 1880, λόγω της έξαρσης του φαινομένου και μέχρι το έτος 2100, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι από 1,5 έως 4,5οC.
Τα αέρια του θερμοκηπίου είναι περίπου 20 και έχουν όγκο μικρότερο από 1% του συνολικού όγκου της ατμόσφαιρας. Τα σημαντικότερα είναι οι υδρατμοί (H2O), το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το μεθάνιο (CH4), το υποξείδιο του αζώτου (N2O), οι χλωροφθοράνθρακες (CFCs) και το τροποσφαιρικό όζον (O3). Κάθε μεταβολή στις συγκεντρώσεις αυτών των αεριών, διαταράσσει το ενεργειακό ισοζύγιο, προκαλεί μεταβολή της θερμοκρασίας και ως εκ τούτου κλιματικές αλλαγές. Οι υδρατμοί, αν και απορροφούν το 65% της υπέρυθρης ακτινοβολίας, δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί άμεσα από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αντίθετα, οι συγκεντρώσεις των υπόλοιπων αερίων έχουν μεταβληθεί σημαντικά με σημαντικότερη τη μεταβολή του CO2, καθώς αποτελεί αέριο που διαφεύγει στην ατμόσφαιρα με την καύση του πετρελαίου, του κάρβουνου και άλλων ορυκτών καυσίμων.
Οι ανθρώπινες δραστηριότητες όχι μόνο εκπέμπουν υψηλές συγκεντρώσεις CO2 στην ατμόσφαιρα, αλλά βλάπτουν και την ικανότητα της γης να απορροφά το CO2 και να το ενσωματώνει στους φυσικούς κύκλους ροής ενέργειας και ύλης, με την καταστροφή των δασών και του φυτοπλαγκτού των ωκεανών. Το πλαγκτόν αποτελεί τον κύριο «απορροφητή» CO2 του πλανήτη, καθώς πρόκειται για φυτικού οργανισμούς που χρησιμοποιούν το CO2 κατά τη φωτοσύνθεση.
Γιατί έχουμε και οικολογική συνείδηση.......!Αχ!

Ektos apo sinidisi exo ke 2 ptixia sthn oikologia pu pigan strafi :) Na se kala pu mu to thimises sevasth ke lian agaphth mu Liodara. As enisxisume tin oikologikh mas sinidisi lipon protou mas parei ke mas sikosei. Cheers!

Ωραίο το ποστάκι και το οικολογικό μήνυμα. Τόσο καιρό έψαχνα στο ιντερνετ αυτή τη φωτογραφία, για να αποδείξω πως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε λιγότερο από 10 χρόνια θα κυκλοφορούμε γυμνοί (πως και πως την περιμένω αυτή τη στιγμή...)

Σωστα!
Μικρες παρατηρησεις:
α) ανθρωπινες δραστηριοτητες επηρρεαζουν και τους υδρατμους. Σημαντικα μαλιστα. Η αποψιλωση των (τροπικων) δασων και η δημιουργια τσιμεντουπολεων μεταβαλλουν την θερμοκρασια του εδαφους και την δυνατοτητα εξατμισης.

β) για το διοξειδιο του ανθρακα υπαρχουν διαφορες μετρησεις. Για παραδειγμα μια μελετη λεει, οτι υπαρχουν εκατομμυρια τοννοι τερμιτες στο εδαφος, που παραγουν περισσοτερο CO2 απο τον ανθρωπο.

Το δικο μου συμπερασμα: εμεις οι ανθρωποι δεν εχουμε ιδεα τι γινεται γυρω μας. Αυτο δεν θα ηταν προβλημα, αν δεν νομιζαμε το αντιθετο (και αν δεν προσπαθουσαμε να επεμβουμε, νομιζοντας οτι η Φυση ειναι στο χερι μας).

Αφου γαμ.... τη Φυση, τωρα θέλουμε δεν θέλουμε θα υποστουμε την κλιμακτήριο της!

Mαζί σου!Κι εγώ ανέβασα οικολογικό ποστ, αλλά με έμμεσο τρόπο :)

καλησπέρες

Post a Comment

About me

  • I'm liodara
  • From athens, Greece
  • sure......my hips don't lie.....!
My profile
Goustareis Stallone re paidaki mou?
Einai 8eos
Ton paw
Den uparxei kaluteros
Ton 8elw kolasmena
He is the law
  
pollcode.com free polls
eXTReMe Tracker