« Home | 2007 Καλωσήρθες.... » | Άντε βρε...καλή χρονιά...!!!!! » | Αν είστε γυναίκα και αναζητάτε τον τέλειο άντρα, μ... » | Eκδίκηση, ε....? » | Love's A Loaded Gun!!!!!!! » | Γυναίκες... Γυναίκες.... » | Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΞ!!!!Όταν παρακολουθείς ένα τέτοιο ... » | Και μετά σου λένε....η ισότητα των φύλων και τα σχ... » | ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ....Η φίλη μου η Φ. είναι μια... » | ΑΠΟ-----ΔΕΙΞΕΙΣΚαλά κάνω εγώ και δε βλέπω τηλεόρασ... »

Καλή Όρεξη.....!

"Aρχιδάτος"
Ο πολύ άντρας, ο γενναίος, ο έχων τόλμη και γοητεία.

"Αρχιδέμπορας"
Ο αεριτζής, ο κομπιναδόρος, ο προς βιοπορισμό εμπορευόμενος, αναξιόπιστα και ευτελή είδη...

"Aντε ρε αρχίδι!"
Φράση απευθυνόμενη κατάμουτρα σε κάποιον τιποτένιο ,άτολμο, ραδιούργο, μοχθηρό, ψεύτη και ότι άλλο υποτιμήσεως σημαντικό.

"Είσαι ένα αρχίδι και μισό!"
Παρόλο που προστίθεται μισό ακόμα σ' εκείνο του προηγούμενου λήμματος ,η έννοια της υποτίμησης μεγαλώνει τουλάχιστον στο διπλό.

"Στ' αρχίδια μου"
Κλασική έκφραση αδιαφορίας.

"Σε γράφω στ' αρχίδια μου"
Επίσης έκφραση αδιαφορίας και υποτίμησης εξ' ίσου για το άτομο η τηκατάσταση που "γράφεται", αλλά και για τουςίδιους τους χαριτωμένους αδένες, μια και θεωρείται ότι γράφει κανείς πάνω σε κάτι ασήμαντο...

"Αρχίδια με τη ρίγανη"
Αλλά άντ' άλλων{μεταφορικά}, νοστιμότατο ορεκτικό{κυριολεκτικά}, αρκεί να μην είναι ανθρώπινα...

"Αρχίδια καπαμά"
Μεταφορικά όπως το προηγούμενο, κυριολεκτικά νοστιμότατο επίσης, αλλά για κύριο πιάτο.

"Αρχίδια μάντολες"
Μεταφορικά ,έκφραση χαϊδευτική, κολακευτική, υποδηλώνει τη γλύκα τους.Κυριολεκτικά ευρηματικό επιδόρπιο...

"Δεν έχει αρχίδια"
Βαριά κουβέντα αμφισβήτησης του ανδρισμού, του θάρρους,της γενναιότητας, του κουράγιου, της δύναμης.

"Δεν έχει τα αρχίδια"
Ηπιότερη κουβέντα αμφισβήτησης όλων των προηγούμενων. "Έχει μεν αρχίδια ,αλλά όχι όσον αφορά μια συγκεκριμένη διεκδίκηση".

"Μου έπρηξες τ' αρχίδια"
Με ζάλισες , με κούρασες, μ' έφερες στο "μη παρέ κει". Όσοι το 'χουν πάθει στην κυριολεξία , ξέρουν καλά το επώδυνο της κατάστασης ....

"Θα μου κλάσεις τ' αρχίδια"
Ελαφρώς περίεργη έως αηδής στάση, αν τη σκεφτεί κανείς στη πράξη και όπωςκαι να 'χει το πράγμα η διαδικασία εκτέλεσης κάθε άλλο παρά δηλώνει αυτό που επιθυμεί "δε μου κάνεις τίποτα μετά απ' όλο αυτό το αναγεννησιακό σκηνικό".

"Θα μου κλάσεις μια μάντρα αρχίδια"
Παραλλαγή του προηγούμενου λήμματος , με περισσότερη όμως έμφαση καισκηνικό ροκοκό αυτή τη φορά, μια και το θέαμα μιας μάντρας γεμάτης αρχίδια έχει κάτι το πιο διακοσμητικό παιχνιδιάρικο, μπορεί κανείς να πει....

"Θα μου ξυρίσεις τ' αρχίδια"
Αν στο τέλος της φράσης υπάρχει ερωτηματικό ,τότε σίγουρα απευθύνεστε στον αισθητικό σας. Αν όχι σημαίνει ότι "δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα" καιγια ακόμα μια φορά υποτιμάται η δυνατότητατου συνομιλητή να του ξεφύγει το ξυράφι...

"Κρέμεται από τ' αρχίδια μου"
Όταν εξαρτάται κάποιος από εμάς .Η έκφραση είναι σαφής,περιγραφική και αρκούντως αβάσταχτη...

"Δάγκωσα τ' αρχίδια μου"
Βασικά σημαίνει ζόρι ,δυσκολία, αδιέξοδο{π.χ. δάγκωσα τ' αρχίδια μου από το κρύο}. Σε άλλη περίπτωση δηλώνει τον άντρα - λάστιχο.

"Αρχιδιές"
Ασημαντότητες, μαλακίες.

"Αρχιδιές με φούντες"
Όπως το προηγούμενο λήμμα, αλλά με πρόθεση περισσότερης έμφασης και επιπλέον εκδήλωση ανησυχίας για τυχόν δυσκολίεςκατά το "δουλειές με φούντες".

"Τ' αρχίδια μου κουνιούνται"
Εάν βέβαια, δεν υποδηλώνει κάποιον που τρέχει γυμνός στους ανθισμένους αγρούς, σημαίνει ότι μια κατάσταση μου είναι αδιάφορη κι εγώ πολύ αλέγρος άντρας...

"Καλώς τ' αρχίδια μας τα δυο"
Aν το φιλοσοφήσει κανείς, δεν είναι και τόσο υποτιμητικόκαλωσόρισμα να σου 'ρχονται {από μόνα τους}τ' αρχίδια σου (και τα δυο) που κάπως, κάπου, τα 'χασες".

Αρχίδια Καλαβρέζικα"
Κάτι αδύνατον να ερευνηθεί η να εξηγηθεί. Ιδιαζόντως προσβλητικό για τους άρρενες κατοίκους της Καλαβρίας.

"Τ' αρχίδια του Καράμπελα"
Τα πλέον επώνυμα και σινιέ αρχίδια που συναγωνίζονται αντάξια "το μουνί της Χάιδως". Αν και είναι πολύ συγκεκριμένης ταυτότητας, δηλώνουν "αλλ' αντ' άλλων". Ωστόσο το ιστορικά εξακριβωμένο σεβαστό τους μέγεθος τα καταξίωσε και σαν έκφραση πληθωρικότητας και βαρβατίλας.

"Τσίμπα ένα αρχίδι"
(Γνωστό και ως ΤΣΕΑ στη Πάτρα)Σε κατατρόπωσα, σ' έβαλα στη θέση σου, εν μέρει, γιατί για ολική κυριαρχία είθισται το "παρ' τ' αρχίδια μου", δηλαδή και τα ΔΥΟ.

"Φαε ένα αρχίδι"
Βλέπε ανωτέρω.

"Πήρα τ' αρχίδια μου η πήρα αρχίδια"
{γενικώς}Δεν πήρα τίποτα, γιατί μια και έχω ήδη, τι να τα κάνω τα επιπλέον η,εν πάση περιπτώσει, αν τυχόν δεν έχω, ίσως είναι άλλες οι προσδοκίες μου.

"Ήσουν στ' αρχίδια του μπαμπά σου"
Ήσουν αγέννητος, τελεία και παύλα."

Γκόμενα μ' αρχίδια"
Ενώ γενικώς οι αναφορές στους συγκεκριμένους αδένες είναι με σκοπό την υποτίμηση, εν προκειμένω προσάπτονται σε μια γυναίκα για να τονίσουν τη θηλυκότητα της και την δυναμικότητα της. Αλλά και να τονίσουν τηνπερηφάνια μας για τη κατάκτηση αυτής της συγκεκριμένης γυναίκας με την οποία έχουμε τουλάχιστον δυο κοινά σημεία....

"Θα μου κάνεις τα τρία δυο"
Η μόνη ίσως έκφραση που τιμά τους συγκεκριμένους αδένες μας, αν φανταστεί κανείς ότι δεν θεωρείται καθόλου σημαντικό το να σου αφαιρέσει κανείς το πέος, αρκεί να σου αφήσει τα δυο που του κάνουν παρέα.

This article comes from Sakopetra Greek Portal

Προσωπικά.....τα αρχίδια εγώ δεν τα σνομπάρω...ούτε τα κακολογώ...αντιθέτως..δεν ξεχνώ...ότι από κει βγήκα.....όπως όλοι μας, άλλωστε, γι αυτό μόνο ευχαριστώ τους χρωστάμε κια όχι περιφρόνηση....!!!!!!!!!

"Τι θε ρε αρχιδομπάμπαλε"?? :P

Παλι για εμενα γραφεις?

:D

Ke apo ton arxidi alla ke apo tin oothikh. Gia na maste ke dikeoi :)

Su stelno mia noerh orxidea apo thn Malesia :(

Cheers!

""Νάσο
αεχιδομπάμπαλε δεμ έχω ιδέα τι σημαίνει, αλλά αν μάθεις, θέλω να μάθω κι εγώ τι σημαίνει...!

""Νίκο
ε???????Αν το επιθυμείς πραγματικά και δεν είναι από ακραίο κόμπλεξ κατωτερότητας, ναι....εκτός και αν μετά το ποστ μου...αναθεώρησες μερικές από τις αποφάσεις σου περίο όρχεων...

""Καλέ, Μη χειρότερα
Πολύ σωστά το θέτεις το ζήτημα, δεν ανεφέρθει λόγω έλλειψης σχέσης με το ποστ....ωστόσο ήτο παράλειψις και ευχαριστώ για την επισήμανση....
Έλαβα την ορχιδέα, μόνο που μέχρι να ρθει....μαράθηκε η κακομοίρα....τόσες μέρες μακρυά....!
Άντε να μας έρθεις και στα πάτρια κάποια στιγμή, να μου τις δώσεις από κοντά....!

Δεν θυμάμαι. Το είχα ακούσει από ένα παιδί πολύ παλιά όταν έβριζε έναν συμμαθητή του με το όνομα Χαράλαμπος...

Να συμβάλω στο σημαντικό αυτό πόστ με δύο παλιότερα δικά μου σχετικά με τίτλο Αρχιδολογία και Αρχιδολογία μέρος Β τον περασμένο Αύγουστο

""Νάσο
μπάμπαλος κάτι σημαίνει αλλά δε θυμάμαι....νομίζω μεγάλος...θα δω λεξικό και θα σου πω...

""Αθεόφοβε
Ευχαριστώ για τη συνδρομή σας....!

"Μπάμπαλο" σημαίνει κουρέλι και μεταφορικά "ανόητος, ξεκουτιασμένος".

Μα τι αρχιδιές μας λες πρωινιάτικα??

καλημέρες :Ρ

Χαχαχα πολύ γέλιο...

Να σημειώσω κάτι μόνο.
Δεν είναι "αρχίδια μάντολες".
Καταρχάς η φράση χρησιμοποιείται περισσότερο με παπάρια και όχι αρχίδια, ταιριάζουν πιο ωραία, και επίσης δεν είναι μάντολες, αλλά μέντολες. Μάντολες είναι τα κεφαλλονίτικα γλυκά.
"Παπάρια μέντολες".
Όχι άμα είναι να λέμε κάτι, να το λέμε σωστά. ;)

Λιοντάρα μου, όχι πολλά αστεία με τα αρχίδια μας! Εσάς, τις κυρίες, κυρίως εξυπηρετούν τα εν λόγω εξαρτήματα! Σκεφτήκατε ποτέ πόσο στερημένες θα είσαστε αν, ξαφνικά, όλα τα αρχίδια εξέλιπαν; Επί πλέον, χρυσές δουλειές θα έκαναν τα sex shops. Θα εξαφανίζονταν όλα τα dildo από την αγορά. Τα κινέζικα εργοστάσια θα έκαναν τριπλοβάρδιες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Το πετρέλαιο θα ακρίβαινε από την απότομη ζήτηση από την Κίνα και θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά. Ο πληθωρισμός θα πήγαινε ψηλά. Κυβερνήσεις θα έπεφταν, τα χρηματιστήρια θα αναστατώνονταν, άνθρωποι θα έχαναν τις οικονομίες τους, τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, υπάλληλοι θα έχαναν τις δουλειές τους, και άλλα πολλά δεινά θα έπλητταν τον κόσμο! Είδες από τι δεινά προστατεύουν τον κόσμο τα αρχίδια μας; Και μετά βγαίνουν κάποιοι bloggers και τα κοροϊδεύουν!

""Νάσο
Αχα........!

""Φοίβη
thanx ρε!!!!!

""Ιασωνάκι
Αν προσσέξεις δεν τα γράφω εγώ...αναφέρω πού βρήκα το συγκεκριμένο αρθρο....άρα δενν φέρω ευθύνη επ΄αυτού!

""Ηλιοτυπά μου
Συμφωνώ απόλυτα και αν κατάλαβες, εξυμνώ τα αρχίδια και δεν τα κοροΪδεύω...αλλά πάντα έτσι είσατσε οι άντρες.....Αχάριστοι......!(χιχιχιχιχι πλακίτσα)

Πλάκα έκανα καλέ. :(

πολύ χρήσιμο ποστ για μένα, αφού δεν έχω πολλές ευκαιρίες να μάθω και να κάνω update το ελληνικό αργκό :)

Post a Comment

About me

  • I'm liodara
  • From athens, Greece
  • sure......my hips don't lie.....!
My profile
Goustareis Stallone re paidaki mou?
Einai 8eos
Ton paw
Den uparxei kaluteros
Ton 8elw kolasmena
He is the law
  
pollcode.com free polls
eXTReMe Tracker